A coachingról

“Minden ember egy makk, amiben benne rejlik annak lehetősége, hogy pompás tölgyfává váljon… a tölgyfaság lényegét eleve magunkban hordozzuk.” (Sir John Withmore)

A coaching olyan támogató folyamat, amelynek során a saját erőforrásaidra támaszkodva kísérlek, és megoldásfókuszú eszközökkel segítelek, hogy elérd az általad meghatározott célod, megtaláld a saját megoldásaidat.

„A coaching az ügyféllel való partneri együttműködés egy olyan gondolat-ébresztő, provokáló és kreatív folyamatban, amely arra inspirálja az ügyfelet, hogy szakmai és személyes szempontok alapján a legtöbbet hozza ki önmagából.” (ICF Etikai Kódex)

(International Coach Federation azaz ICF a világ legnagyobb coach szervezete. Az ICF célja a szakma előbbre jutásának, fejlődésének biztosítása magas szintű szakmai követelmények, független és egységes akkreditációs rendszer és az egész világot átfogó, akkreditált coach-hálózat kiépítése útján.

ICF coach: Az ICF professzionális coach vállalja, hogy az ICF által meghatározott alap coach-kompetenciák alapján gyakorolja szakmáját, ismeri és betartja az ICF Etikai Kódex szabályait.)

Mikor segíthet egy coach

(a teljesség igénye nélkül…)

Coach? Tanácsadó? Pszichológus?