Rólam

Palich Gabriella vagyok, erőforrás mozgósító coach és tanácsadó.

Több mint 30 éve dolgozom fejlesztő és/vagy segítő területeken.Támogattam, igazgattam vezetőket és óvodásokat egyaránt, fejlesztettem felnőttképzési rendszereket, képzéseket és közigazgatási szervezeteket is.

Rólam igazán elmondható, hogy születésem pillanatától igazi erőforrás mozgósító vagyok. Hat és fél hónapra születtem, így az életben maradáshoz minden mozgósítható erőmre szükségem volt.


Később, már felnőttkoromban, a nehéz élethelyzeteimben újra és újra szükségem volt arra, hogy előhívjam magamból azokat a képességeimet, lelki erőforrásaimat, amik mindig segítettek továbblépni.

Megtapasztaltam házastárs halálát, neveltem három gyereket egyedül, végigküzdöttem komoly műtéteket, betegségeket, és a mindezeket végigkísérő lelki magasságokat és mélységeket is.

Bizony ücsörögtem a gödör alján én is, nagyon nagy kétségek közepette. Szembesültem a saját gyengeségeimmel és azzal is, hogy pokoli nehezen kérek segítséget.

Sokszor mutattam magam erősnek, közben meg belül majd belepusztultam az egyedül cipelt gondjaimba. Végig attól féltem, ha kiderülnek a gondjaim, a gyengeségeim, nem leszek szerethető.

Aztán amikor végül feladtam a büszkeségem és segítséget kértem, azon tanakodtam magamban, miért nem tettem meg ezt előbb…

Az embert próbáló helyzetekben sokszor kaptam segítő szándékú tanácsokat, de a legtöbb esetben azok nálam nem váltak be.

Ami működött, azok az olyan segítő beszélgetések voltak, amiben megtalálhattam a saját megoldásaimat, amiben ráeszmélhettem, hogy jéé…, hiszem erre nekem van saját megoldásom, jééé, hiszen vannak saját ötleteim, jéé, hiszen én is meg tudom fogalmazni a következő lepésemet.

A mindennapi életem során hamar felfedezték a körülöttem lévők (szülők, kollégák, barátok), hogy jó hallgatóság vagyok.

Eleinte leginkább gyermeknevelési kérdésekkel fordultak hozzám, hiszen akkor még nekem is három kicsi gyermekem volt.

Aztán egyre mélyebb és komolyabb magánéleti, majd munkahelyi és szervezeti kérdésekben is kikérték a véleményemet, a tanácsaimat.

Úgy éreztem, hogy emberileg és szakmailag is fejlődnöm kell ahhoz, hogy egyre jobban és jobban tudjam támogatni a hozzám fordulókat.

Ezért nagyon sokat olvastam és tanultam, és mind a mai napig fontos számomra, hogy folyamatosan képezzem magam. Diplomás coach, felnőttképzési szakértő és szociálpedagógusi végzettségem mellett trénerré váltam, valamint többféle – a coach és tanácsadói munkámhoz, valamint az önismeretem fejlesztéséhez fontos – továbbképzést is elvégeztem.

Coachként és tanácsadóként az a legfőbb célom, hogy Te is megtaláld a saját eszközeidet, hogy felfedezd a benned szunnyadó erőt, mindazt, ami segít a céljaid elérésében, megvalósításában.

Kéretlen tanácsok osztogatása helyett empátiával, maximális rád figyeléssel és a saját válaszaidat megtaláló kérdésekkel támogatlak a közös munkánk során.